marți, 12 noiembrie 2013

Asigura-te ca pagina web design se incarca repede !


   Rabdarea si timpul sunt doi factori determinanti in efortul pe care trebuie sa il depunem pentru ca pagina noastra sa se incarce repede. Rabdare pentru ca vizitatorii nu au rabdare sa stea sa astepte ca pagina ta sa se incarce, ei se pot razgandi si pot inchide fereastra in mai putin de o secunda printr-un singur click. Pana la urma sunt extrem de multe de site-uri pe internet, pot gasi ce isi doresc in alta parte. Daca vrei sa aleaga site-ul tau atunci da-i motive sa o faca. Timpul pe de alta parte este un alt element important. De ce sa piarda timp cand pot alege un alt site, mai usor accesibil?

   Care sunt lucrurile pe care trebuie sa le luam in considerare cand vorbim de web design? Prima oara trebuie sa nu uitam ca nu toata lumea are conexiune prin dial-up (care deja este perimat), ADSL, cablu. broadband la internet. Din acest motiv webdesignerii trebuie sa conceapa paginile astfel incat sa se incarce cat mai repede posibil.
   In al doilea rand nu trebuie sa uitam de volumul traficului de pe site (bandwidth). Incercati sa evitati fisierele de tip multimedia sau incercati sa le faceti cat mai mici ca dimensiune. Fisierele de sunet pot manca foarte mult trafic mai ales daca au extensia .wav. De asemenea si clipurile video pot lua din trafic deci daca gasiti alta alternativa la acest tip de fisiere este foarte bine sa o folositi. Daca este neaparat necesar sa le folositi nu aveti alta optiune decat aceea de a limita marimea si numarul acestora.
   Imaginile mari, alta problema care cauzeaza incarcarea cu dificultate a unei pagini. In afara de obiectele multimedia, limitati si folosirea imaginilor de dimensiuni foarte mari. Pentru a le folosi, pur si simplu micsorati-le dimensiunile. Puteti face asta fie prin redimensioanarea imaginilor fie prin optimizarea acestora. O idee buna ar fi sa taiati imaginea mare in imagini mici si le inserati pe pagina in asa fel incat sa iasa imaginea mare si o sa observati ca se incarca repede.
   Dupa ce ati redimensionat si optimizat imaginile acestea vor fi salvate in cache-ul browserului (de preferat sa va ganditi ca vizitatorii isi golesc cache-ul la orice inchidere a browser-ului) si se vor incarca de fiecare data cand pagina este activata deci nu trebuie sa va faceti griji cu reincarcarea acestora de mai multe ori.
   O alta alternativa foarte buna poate fi definirea latimii si a inaltimii unei imagini cand este folosita in codul HTML. Acest lucru va va tine la curent cu cat spatiu utilizeaza deci veti castiga timp.
Alt lucru pe care trebuie neaparat sa il faceti este ca pagina principala sa se incarce cat mai repede posibil. Acest lucru este foarte important pentru ca reprezinta primul pas la a tine vizitatorii pe domeniu.
   Dupa ce ati facut toate aceste modificari, verificati in cat timp se incarca pagina si daca sunteti satisfacuti cu rezultatul atunci acest articol v-a fost de folos.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.